Kjøp Bærum Spellemannslags historiehefte

Kjøp Bærum Spellemannslags historiehefte

Publisert av Alise Hjellbrekke den 27.09.20.

Bærum spellemannslag lanserte i november 2018 et hefte med historie og bilder fra lagets 25 første år. Heftet inneholde spennende historier fra starten, fine intervjuer med tidligere og eksisterende medlemmer, informasjon om lagsarbeidet, musikken og felene i laget, og er illustrert fra start til slutt. Veldig flott lesestoff når høstmørket siger på.

 Johanne Flottorp har skrevet teksten, Mona Flatåker har ansvaret for design, Fanny Sohlberg har ansvaret for bildene og Nils Øyvind Bergset har dukket ned i arkivet. Heftet har kommet i stand med støtte fra Stiftinga for folkemusikk og folkedans.

 

Pris: 140 kr inkl. porto.

Bestilling sendes tilniloberg@online.no

 

Jubileumsheftet åpner slik: Kvar tysdag klokka 18 møtast ein god gjeng med hardingfelespelarar frå 10 til 60 år i musikkrommet på Eiksmarka skole for å spele saman. Bærum spellemannslag har sidan oppstarten i 1993 samla gamle feletravarar, nyfikne vaksne, ferske rekruttar, studentar og alt imellom som alle har eit felles ønske: Å få vere del av eit hardingfelemiljø i nærheita av storbyen, med rom til å lære og dyrke interessa for slåttar og samspel. Heilt sidan den første øvinga ein februarkveld for 25 år sidan, har Bærum spellemannslag vore eit vitalt hardingfelelag med stor oppslutning. På øvingane kan oppmøte variere noko, men rekordoppslutninga på øving hausten 2018, er 19 felespelarar med stort og smått.